O’QUVCHILARDA O’ZIGA NISBATAN ISHONCHNI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Nabiyeva Nasiba Axlidinovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda o‘ziga nisbatan ishonchni shakllantirish va mustahkamlashning psixologik jihatlari yoritiladi. Shaxsiy rivojlanish jarayonida o‘ziga ishonchning tutgan o‘rni, uning ta’lim jarayoni va ijtimoiy moslashuvga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarda ijobiy “men” obrazini shakllantirish, motivatsiyani oshirish hamda psixologik qo‘llab-quvvatlash orqali o‘ziga ishonchni rivojlantirishning samarali usullari bayon etiladi.