OILAVIY ZOʻRAVONLIKNING FARZAND TARBIYASIGA PSIXOLOGIK TAʼSIRI: OQIBATLARI VA YECHIMLARI - Tillaboyeva Umida Teshaboyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada oilaviy zoʻravonlikning farzand tarbiyasiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri, uning bola shaxsining rivojlanishiga salbiy oqibatlari hamda bunday holatlarning oldini olish va bartaraf etish yo‘llari yoritiladi. Oila muhitidagi ziddiyatlar, salbiy muloqot va tajovuzkor munosabatlarning bolalarning ruhiy holati, xulq-atvori va kelajak hayotiga ta’siri ilmiy-psixologik jihatdan tahlil qilinadi.