IJTIMOIY TARMOQLARDA INGLIZ TILINING SODDALASHUVI - Zafarova Nilufar Zafar qizi; Isaqulova Baxtigul Xo‘jamovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlar diskursida ingliz tilining soddalashuvi jarayoni lingvistik, sotsiolingvistik va multimodal kommunikatsiya nazariyalari asosida chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot 1990–2024 yillar oralig‘ini qamrab olgan yirik korpus ma’lumotlari (taxminan 300 million izoh) hamda sifatli diskurs tahliliga asoslanadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, soddalashuv jarayoni universal kommunikativ adaptatsiya bo‘lib, u tilning degradatsiyasi emas, balki raqamli muhit sharoitida funksional evolyutsiyasidir. Maqolada lingvistik iqtisod tamoyili, identifikatsion markerlar, emoji semiotikasi hamda akademik yozuv kompetensiyasiga ta’sir masalalari muhokama qilinadi.