ИБН ТУФАЙЛ ИЖОДИДА МАЖОЗИЙ ТАСВИР ЭЛЕМЕНТЛАРИНИ ҚЎЛЛАШ МАҲОРАТИ - Баҳромов Ильёсхон Исмоилович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ушбу мақолада Араб романчилик тарихида илк асар муаллифи сифатида эътироф этилган адиб, мутафаккир олим ибн Туфайл қаламига мансуб “Ҳайй ибн яқзон” номли асарнинг яратилиш тарихи, китобнинг нашр этилиши, унда қамраб олинган асосий бадиий-фалсафий-диний жиҳатлар, муаллиф томонидан қўлланилган мажозий усуллар ва адиб меҳнати ва ютуқларининг кейинги даврларда адабиёт ва санъат соҳаларини ривожлантиришга қўшган ҳиссаси, асарнинг жаҳон адабиётида тутган ўрни ҳамда романчилик ривожидаги аҳамияти каби масалаларга эътибор қаратилади