ILK O‘RTA ASRLARDA XORAZMNING IQTISODIY TARAQQIYOTI VA SHARQ DAVLATLARI BILAN SAVDO ALOQALARI - Ismailov Ulug‘bek Saparboy o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ilk o‘rta asrlarda Xorazm vohasining iqtisodiy rivoji, hunarmandchilik mahsulotlarining ishlab chiqarilishi va mintaqalararo savdo aloqalaridagi o‘rni arxeologik va yozma manbalar asosida tahlil qilinadi hamda vohaning Markaziy Osiyo va unga tutash hududlar bilan iqtisodiy-madaniy munosabatlaridagi ahamiyati yoritib beriladi.