"MEHROBDAN CHAYON” ROMANI VA UNING TARJIMASIDA SHART ERGASHGAN QO’SHMA GAPLARNING SINTAKTIK EKVIVALENTLIGI - Asrorxo’jayeva Saltanatxon Saidakbar qizi,; H.Yuldasheva, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada o’zbek tilidagi shart ergashgan qo’shma gaplarning arab tiliga tarjimasida sintaktik ekvivalentlikning saqlanishi, yoki tarjima jarayonida sodir bo’ladigan grammatik, gaplardagi transformatsiya jarayonini Abdulla Qodiriyning Mehrobdan Chayon romanining arab tiliga qilingan tarjimasidan olingan misollar yordamida tahlil qilinadi.