MUSHAK OSTIGA IN'EKTSIYA YUBORISH - Eraliyev Oblokul Botirovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annatatsiya . Mushak ichiga (IM) in'ektsiya qilish - bu dori vositasini mushak to'qimalariga chuqur yuborish usuli bo'lib, yuqori qon tomirligi tufayli tez tizimli so'rilishini ta'minlaydi. Keng tarqalgan joylarga deltoid (yuqori qo'l), vastus lateralis (son) va ventrogluteal (son) mushaklari kiradi. Bu usul odatda 2-5 ml hajmdagi vaktsinalar, gormonlar va antibiotiklar uchun qo'llaniladi..