IMPLANTATSIYA QILINADIGAN KARDIOVERTERLAR - Sayfiyeva Nilufar Asliyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Implantatsiya qilinadigan kardioverter defibrillyatori  hayot uchun xavfli tartibsiz yurak ritmlarini (aritmiyalarni) tuzatuvchi qurilma. U yuragingizni doimiy ravishda kuzatib boradi. Agar u sizning ritmingiz g'ayritabiiy, hayot uchun xavfli ritmlardan biri ekanligini sezsa, uni tuzatish uchun yuragingizga elektr toki uradi. Ko'pgina implantatsiya qilinadigan kardioverterlarda o'rnatilgan yurak stimulyatori ham mavjud.