DNK GENOMINI O’RGANISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING INSTRUMENTAL ASOSLARI - Ismoilova Ozoda,; Nurmatova M.A., (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Biologik obyektlarni destruksiya qilish tajribaning birinchi bosqichini tashkil etadi va quyidagilarni o‘z ichiga olishi mumkin: fizik va kimyoviy (biokimyoviy) hujayralar yoki butun organizmlarni destruksiya qilish.Hujayralarni parchalashda ko‘pincha fizik usullar qo‘llaniladi. Ilgari obyektlarni yo‘q qilish hovoncha va dastak yordamida (ezish) amalga oshirilgan, keyinchalik esa bu obyektlarni maydalovchi qurilmalar paydo bo‘ldi [18,19,20].