BOLALARGA NISBATAN ZOʻRAVONLIKSIZ KELAJAK YARATAMIZ! - Salimova Umida Salim qizi,; Turayeva Nilufar Allamuradovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zoʻravonlik muammosining jamiyat va ayniqsa o‘smirlar psixologiyasiga ta’siri, uning kelib chiqish omillari hamda zoʻravonliksiz muhitni shakllantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Ta’lim muassasalari, oila va jamiyat hamkorligining ahamiyati ochib berilib, sog‘lom ijtimoiy munosabatlar orqali barqaror va xavfsiz kelajakni qurish masalalari yoritiladi. Shuningdek, profilaktika, psixologik yordam va ma’naviy-tarbiyaviy ishlarning roli asoslab beriladi.