BO‘LAJAK MUTAXASSISLARNING INNOVATSION FAOLIYATGA TAYYORGARLIGINI BOSHQARISHNING KREATIV-PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - To‘xtayeva Zebo Sharifovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak mutaxassislarning innovatsion faoliyatga tayyorgarligini boshqarishning kreativ-pedagogik mexanizmlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslanadi. Zamonaviy oliy ta’lim tizimida innovatsion iqtisodiyot talablariga mos, tashabbuskor va kreativ fikrlay oladigan mutaxassislarni tayyorlash ustuvor vazifaga aylangan. Tadqiqotda tizimli, kompetensiyaviy va faoliyatga yo‘naltirilgan yondashuvlar integratsiyasi asosida boshqaruv mexanizmlarining strukturaviy modeli ishlab chiqilgan.