INTELLEKTUAL TA’LIM TEXNOLOGIYALARI ORQALI TALABALARNING TEXNIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - To‘xtayeva Zebo Sharifovna,; Gulmatova Hurriyat Sodikovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu dissertatsiya ishida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim jarayoniga integratsiyasi va talabalarning texnologik tafakkurini shakllantirishdagi roli o‘rganildi. Tadqiqot professional mentalitet tushunchasi va texnologik tafakkur tarkibiy elementlari bilan bog‘liq holda olib borildi. Sun’iy intellekt pedagogik jarayonda shaxsiylashtirilgan o‘qitish, interaktiv muhit yaratish va murakkab texnik masalalarni yechish orqali talabalarning analitik va texnik fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish imkonini beradi. Masofaviy va aralash ta’lim sharoitida elektron ta’lim muhiti va interaktiv dasturlar kelajak pedagoglarining texnologik tafakkurini shakllantirishda samarali vosita hisoblanadi.