O‘ZBEKISTONDA PSIXOLOGIYA FANINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA TARIXIY SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Ahmedova Gulnoza Abduvali qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda psixologiya fanining shakllanish jarayoni, uning tarixiy ildizlari, ilmiy maktablari va zamonaviy rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Milliy psixologik tafakkurning qadimiy manbalari, mustaqillikdan keyingi davrda sohaning institutsional rivojlanishi hamda ta’lim tizimidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, psixologiya fanining jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati va istiqbollari ochib beriladi.