BOSHQARUVDA RAHBAR QAROR QABUL QILISH JARAYONINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARI - Tulyaganova Munisaxon Mirshaxidovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshqaruv faoliyatida rahbar tomonidan qaror qabul qilish jarayoniga ta’sir etuvchi ijtimoiy-psixologik omillar tahlil qilinadi. Qaror qabul qilishning samaradorligi rahbarning shaxsiy sifatlari, ijtimoiy muhit, jamoa ichidagi munosabatlar, kommunikativ kompetensiya hamda emotsional barqarorlik darajasi bilan uzviy bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, rahbarning yetakchilik uslubi, ijtimoiy idrok, motivatsiya va mas’uliyat hissi qarorlar sifatiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi. Maqolada boshqaruv jarayonida ijtimoiy-psixologik omillarni inobatga olish tashkilot samaradorligini oshirishning muhim sharti ekanligi xulosalanadi.