O‘SMIR BOLALARNING HAYOTIDA BO‘LADIGAN O‘ZGARISHLAR - Matchanova Shodiya Allanazarovna,; Rajapbayeva Dilafro'z Allayorovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘smirlik davrida yuz beradigan jismoniy, psixologik, ijtimoiy va ma’naviy o‘zgarishlar ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil etiladi. O‘smirlik – inson hayotining eng murakkab va mas’uliyatli bosqichlaridan biri bo‘lib, bu davrda shaxsning o‘zini anglash jarayoni, mustaqil fikrlash, ijtimoiy munosabatlarga kirishish, qadriyatlar tizimining shakllanishi faol kechadi. Maqolada o‘smirlik davrining o‘ziga xos xususiyatlari, xulq-atvordagi o‘zgarishlar, emotsional beqarorlik, tengdoshlar ta’siri, ota-ona va maktab muhitining roli yoritilgan. Shuningdek, o‘smirlarda uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha psixologik tavsiyalar berilgan.