КОНСТИТУЦИЯВИЙ ИСЛОҲОТЛАР ШАРОИТИДА ШАХС ҲУҚУҚИЙ ҲОЛАТИНИ ТАЪМИНЛАШ МАСАЛАЛАРИ - Имамов Азиз Эркинович,; Усенова Элнара Елнуровна, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация: Мақолада Ўзбекистон Республикасида шахснинг ҳуқуқий ҳолатини мустаҳкамлашнинг конституциявий-ҳуқуқий асослари таҳлил қилинган. 2023 йилги Конституциявий ислоҳотлар шароитида инсон қадри, унинг ҳуқуқ ва эркинликлари олий қадрият сифатида эътироф этилгани илмий жиҳатдан асослаб берилган. Шунингдек, қонун устуворлиги, айбсизлик презумпцияси, суд мустақиллиги ва мутаносиблик принципининг аҳамияти ёритилган. Ички ишлар органлари фаолиятида инсон ҳуқуқларига риоя қилишнинг ҳуқуқий механизмлари ҳамда халқаро стандартлар билан уйғунлик масалалари таҳлил этилган.