PROFILAKTIKA INSPEKTORINING XOTIN-QIZLAR BILAN ISHLASH FAOLIYATIDAGI OILAVIY MAISHIY ZO‘RAVONLIKLARNI OLDINI OLISHDA MILLIY QADRIYATLARIMIZNING O‘RNI - Otajon Eshmuratov, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada profilaktika inspektorining xotin-qizlar bilan ishlash jarayonida oilaviy va maishiy zo‘ravonlikning oldini olishdagi vazifalari yoritiladi. Asosiy e’tibor milliy qadriyatlarimiz, urf-odatlar va oilaviy an’analarning ahamiyatiga qaratiladi. O‘zaro hurmat, mehr-oqibat, kattalarga hurmat va mas’uliyat kabi qadriyatlar oilada sog‘lom muhit yaratishga xizmat qilishi ta’kidlanadi. Shuningdek, profilaktika inspektorining mahalla va jamoatchilik bilan hamkorlikda ishlashi zo‘ravonlik holatlarini kamaytirishda muhim omil ekani ko‘rsatib o‘tiladi.