ICHAK INFEKSIYALARINING ZAMONAVIY DAVO CHORALARI - Rayimqulov R.G., (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ichak infeksiyalari dunyo miqyosida keng tarqalgan yuqumli kasalliklar qatoriga kiradi. Ular ko‘proq bolalar, keksalar va immuniteti pasaygan shaxslarda og‘ir kechadi. Zamonaviy tibbiyotda ichak infeksiyalarini davolash kompleks yondashuvni talab etadi: etiologik, patogenetik va simptomatik terapiya uyg‘unligi asosiy o‘rinni egallaydi. Ushbu maqolada ichak infeksiyalarining zamonaviy davolash tamoyillari, regidratatsiya usullari, antibakterial va probiotik terapiya, shuningdek profilaktika choralarining ahamiyati yoritilgan.