TASVIRIY SAN’AT VOSITASIDA ICHKI KONFLIKTLARNI VIZUALIZATSIYA QILISH VA ULARNI TERAPEVTIK QAYTA ISHLASH TEXNOLOGIYALARI - Raxmatova Ikbolxon Inomjonovna,; Baratova Sevinch Bahodir qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada tasviriy san’at vositasida ichki psixologik konfliktlarni vizual shaklda ifodalash va ularni art-terapevtik texnologiyalar asosida qayta ishlash jarayonlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Ichki ziddiyatlarning ong va ongsizlik darajasida namoyon bo‘lishi, ularning rang, shakl va kompozitsiya orqali ifodalanishi mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, art-terapiyaning diagnostik va korreksion imkoniyatlari, tasviriy faoliyat orqali emotsional bo‘shanish (katarsis) hamda shaxsiy integratsiya jarayonlari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari tasviriy san’atning psixoterapevtik resurs sifatidagi ahamiyatini ko‘rsatadi.