BIZNES-JARAYONLARNI TAKOMILLASHTIRISH VA XARAJATLARNI KAMAYTIRIB FOYDANI MAKSIMALLASHTIRISH YO'LLARI - Mahmudov Bahodir Madaminjon o'g'li,; Shukurov Ozodbek Sanjar o'g'li,; Ro'ziboyev O'tkirbek Qaxramon o'g'li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy menejment amaliyotida biznes-jarayonlarni takomillashtirish, xarajatlarni kamaytirish va foydani maksimallashtirish yo'llari yoritiladi. Maqolada biznes-jarayonlar boshqaruvi (BPM) konsepsiyasi, Lean, Six Sigma, Kaizen kabi zamonaviy metodologiyalar va ularning amaliy qo'llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, xarajatlarni optimallashtirish strategiyalari, samarasiz jarayonlarni aniqlash usullari va O'zbekiston korxonalari uchun amaliy tavsiyalar ko'rib chiqiladi. Maqola nazariy asoslar bilan birga, mahalliy tashkilotlar amaliyotidan olingan konkret misollar va natijalarni ham o'z ichiga oladi.