YASHIL ENERGIYA MANBALARI: QUYOSH, SHAMOL VA BIOGAZ TEXNOLOGIYALARINING RIVOJLANISHI VA EKOLOGIYAGA TA’SIRI - Raxmatullayeva Nigora Turgunovna,; Usmonova Aziza Barat qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Yashil energiya manbalari, xususan quyosh energiyasi, shamol energiyasi va biogaz texnologiyalari, soʻnggi yillarda juda katta eʼtibor qozonmoqda. Bu energiya manbalari anʼanaviy energiya manbalaridan farqli oʻlaroq atrof-muhitga zarar keltirmasligi va qayta tiklanadigan xususiyatga ega boʻlishi sababli global miqyosda davom etayotgan iqlim oʻzgarishlariga qarshi kurashishda muhim rol oʻynaydi. Ularning rivojlanishi nafaqat ekologiyani muhofaza qilishga xizmat qiladi, balki iqtisodiy va ijtimoiy jihatdan ham yangi imkoniyatlarni ochadi.