VARIKOTSELENI KAM INVAZIV VIDEOLAPAROSKOPIK USULDA DAVOLASHNI TAKOMILLASHTIRISH - Berdiyev Ergash Abdullaevich,; Ochilov Rustam Ochilovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
O‘smirlar urologiyasida varikotseleni davolashning videolaparoskopik usulini takomillashtirish kam shikastli usullarini baholashga ahamiyat beriladi. Varikotseleni kam shikastli davolashning turli jarrohlik usullari ham taqqoslanadi. Har bir holatda jarrohlik davolash usulini tanlash to‘g‘risida qaror qabul qilishda differensial yondashuv talab etiladi. Agar bemorlarda ikki tomonlama varikotsele bo‘lsa, bunda bir vaqtning o‘zida videolaparoskopik jarrohlik amaliyotlari amalga oshiriladi. Varikotseleni davolashda videolaparoskopik operatsiyalar operatsiyadan keyingi asoratlar sonini kamaytirishga va davolash natijalarini oshirishga imkon beradi. O‘smir yoshlarda uchraydigan varikotsele kasalligini jarrohlik aralashuvni tanlash nafaqat uning klinik ta’siri, balki iqtisodiy samaradorligi bilan ham belgilanishi kerak.