ANALYSIS OF CLINICAL AND LABORATORY PARAMETERS IN VIRAL HEPATITIS OF DIFFERENT ETIOLOGY - Mirkhoshimov Mirfozil Mirkhotamovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Klinik va laboratoriya parametrlarini tahlil qilish virusli gepatitlarni tashxislash va farqlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Virusli gepatit – bu asosan jigar parenximasining viruslar tomonidan zararlanishi natijasida rivojlanadigan kasalliklar guruhidir. Kasallik dunyoning deyarli barcha hududlarida, har xil yoshdagi odamlar orasida uchraydi. Virusli gepatitlarning bir nechta turlari mavjud, ularning eng keng tarqalganlari A, B, C, D, E virusli gepatitlaridir. Har bir gepatit turining o‘ziga xos klinik kechishi, patogenezi va laboratoriya belgilariga ega. Virusli gepatitlarni to‘g‘ri tashxislash, davolash va profilaktik choralarni tanlashda klinik va laboratoriya tahlillar muhim rol o‘ynaydi.