BACHADON MIOMASI - Pardayeva Munavvar; Bahodirova Mohichehra (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Bachadon miomasi — sabablari, tashxislash, konservativ va operativ davolash, asoratlari. Bachadon miomasi har qanday ayolni qo’rqidatigan tashxis. Ultratovush diagnostikasi shifokorining bunday qarori hatto eng bardoshli ayollarni ham vahimaga tushiradi. Biroq, birdan mioma xavfidan xavotir olmaslik kerak. Birinchidan, navbatdagi menstrual siklda boshqa mutaxassisga murojaat qilish va ultratovush tekshiruvni (UZI) takrorlash kerak. Bachadon miomasi nima, u nima uchun paydo bo’ladi, miomani konservativ va jarrohlik usullari bilan davolash va uning qanday alomatlari mavjud? Bu haqida batafsil to’xtalib o’tamiz.