TA`LIM TARBIYA JARAYONIDA BOLALARNI HAYOTIY VAZIYATLARNI XAL QILISHGA O`RGATISH - Mahmudjonova Dilfuza Mahmudjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Hayotiy vaziyat - bu bolaning hayotini ob'ektiv ravishda buzadigan vaziyat (nogironlik, qarilik, kasallik, etimlik, qarovsizlik, kam ta'minlanganlik, ishsizlik, doimiy yashash joyining yo'qligi, nizolar va zo'ravonlik) oilada, yolg'izlik va hokazo) o'z-o'zidan engib o'tolmaydi.