RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA YASHIL IQTISODIYOT: INTEGRATSIYA IMKONIYATLARI - Xalmatjanov Farxod Maxamatjanovich; Adhamboyev Tohirjon Mirjalol o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Raqamli texnologiyalar zamonaviy iqtisodiyot rivojida kuchli dvigatelga aylandi. Dunyoda texnologik taraqqiyot kun sayin yangi-yangi imkoniyatlarni ochmoqda. Bu jarayonda raqamli texnologiyalarning ta’siri, ayniqsa, iqtisodiy tizim va ishlab chiqarishda tub o‘zgarishlarga sabab bo‘lmoqda. Axborot-kommunikatsiya infratuzilmasining rivojlanishi orqali foydali axborot oqimi ortmoqda, jarayonlarning samaradorligi oshmoqda. Buning natijasida raqamli texnologiyalar an’anaviy iqtisodiy modellarni qayta shakllantirish imkonini bermoqda. Shu o‘rinda, raqamli texnologiyalar va yashil iqtisodiyotni integratsiya qilish zamonaviy taraqqiyotda alohida ahamiyat kasb etadi.