CHORVACHILIKDA SUT ISHLAB CHIQARISHNI KUPAYTIRISH VA XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH CHORA TADBIRLARI - Arziyev Xidir Yuldashovich,; Worazbaey Janibek Keunimjay uli’,; Shoasrarov Akmal Abbos o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Qisqacha mazmuni: Ushbu maqolada Chorvachilikda hususan qoramolchilikda sut ishlab chiqarishni kupaytirish va uni aholiga etkazib berishda xavfsizligini ta’minlash chora tadbirlari tashkillashtirish, ya’ni zotdor mollar seleksiyasini yaratish, oziqlantirish tizimini takomillashtirish, mahalliy sharoitga moslashtirish, sutni to‘g‘ri va muntazam sog‘ish va sog‘ish jarayonida xavfsizlikni ta’minlash, ilmiy va innovatsion yondashuvlar, sut mahsulotlarini ishlab chiqarishdagi asosiy xavflar  to’g’risidagi ma’lumotlar keltirilgan.