TA’LIM TIZIMIDA AMALIY MASHG‘ULOTLARNI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Usmonova Mubashira Suvonovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etishning zamonaviy usullari va ularning o‘quv jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada amaliy mashg‘ulotlarning talabalarning mustaqil fikrlashi, ijodiy yondashuvi va kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish, loyihaviy va muammoli ta’lim elementlarini qo‘llashning afzalliklari ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, zamonaviy usullar asosida tashkil etilgan amaliy mashg‘ulotlar ta’lim sifatini oshirishga, talabalarning bilim, ko‘nikma va malakalarini mustahkamlashga xizmat qiladi.