(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda uchraydigan psixologik bloklarning kelib chiqish sabablari va ularning bolaning rivojlanish jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi rivojlantiruvchi ta’lim muhitining psixologik bloklarni bartaraf etishdagi o‘rnini asoslab berishdan iborat. Tadqiqot jarayonida tahlil, kuzatuv va umumlashtirish usullaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, to‘g‘ri tashkil etilgan rivojlantiruvchi muhit bolaning emotsional holatini barqarorlashtirish va o‘ziga bo‘lgan ishonchini oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, ijobiy psixologik muhit bolalarda ichki to‘siqlarni kamaytirishga yordam beradi. Maqola maktabgacha ta’lim tashkiloti psixologlari va pedagoglari uchun amaliy ahamiyatga ega.