MAKTABGACHA TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA MULTIMEDIA VOSITALARIDAN SAMARALI FOYDALANISH METODIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola maktabgacha ta’lim tashkilotlarida raqamli texnologiyalar va multimedia vositalaridan samarali foydalanish metodikasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda raqamli qurilmalar, interaktiv ta’lim platformalari va multimedia materiallarining pedagogik jarayondagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shu bilan birga, bolalarning ko‘nikma va bilimlarini oshirishda texnologiyalarning roli, ularni amaliy mashg‘ulotlarda qo‘llash usullari va pedagogik samaradorlikka ta’siri misollar orqali yoritiladi. Maqola O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligida qabul qilingan rasmiy qarorlar va xalqaro pedagogik tajribalar asosida asoslanadi.