ФУҚАРОЛИК ЖАМИЯТИ РИВОЖИДА СИЁСИЙ ВА ҲУҚУҚИЙ МАДАНИЯТНИНГ ЎРНИ - Жуманиёзов Мунисбек Озодович (PEDAGOGS, 2025)
Аннотации: Ушбу мақолада жамият сиёсий ҳаётида ҳуқуқий маданиятни ўрни ва аҳамияти хусусида бир қатор қараш ўрганиб чиқилди. Демократия тушунчасини шарқ ва ғарб талқинидаги фикрлар тахлил қилиниб, жамият ва давлатчилик муносабатларида демократик тамоилларни ўрни ўрганилди. Юртимизда мавжуд қонунчиликни шаклланишида сиёсий қарашлар тахлил қилинди.