UMUMTA’LIM MAKTABI YUQORI SINF O‘QUVCHILARIDA SHAXSLARARO MUNOSABATLARNING DIFFERENSIALLASHUVI - Abduqodirov Azamat Abdurashid o‘g‘li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumtaʼlim maktabining yuqori sinf oʻquvchilari oʻrtasidagi shaxslararo munosabatlarning differensiallashuvi jarayoni psixologik, ijtimoiy va pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda oʻquvchilarning yosh xususiyatlari, ijtimoiy tajriba orttirish darajasi, sinf jamoasidagi mavqe va rollar, doʻstlik, raqobat, empatiya hamda o‘zaro tushunish kabi omillarning shaxslararo munosabatlarning shakllanishi va farqlanishiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi hamda tengdoshlar oʻrtasidagi ijtimoiy-psixologik o‘zaro ta’sir mexanizmlari, ularni sog‘lom yo‘nalishda rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ham keltiriladi.