XORIJIY TAJRIBA: RIVOJLANGAN MAMLAKATLARDA TALABALAR AMALIYOTI TIZIMI - Usmonova Mubashira Suvonovna (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada rivojlangan mamlakatlarda talabalar amaliyoti tizimini tashkil etish tajribasi, uning o‘ziga xos jihatlari hamda O‘zbekiston oliy ta’lim tizimiga tatbiq etish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada Germaniya, Janubiy Koreya, AQSh va Yaponiya kabi mamlakatlardagi “dual ta’lim”, “kooperativ o‘qitish” hamda “internship” dasturlari misolida talabalarni amaliy kasbiy faoliyatga tayyorlash mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, xorijiy amaliyot tizimining ustunliklari — ish beruvchilar bilan uzviy hamkorlik, natijaga yo‘naltirilgan o‘quv jarayoni va talabalar malakasini real ish sharoitida baholash tamoyillari tahlil qilinadi. Maqola yakunida O‘zbekiston sharoitida ushbu ilg‘or tajribalarni joriy etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.