O‘ZBEKISTONDA ICHKI TURIZMINING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI SAYYOHLIK MASKANLARI MISOLIDA - Mamasodiqova Xojira Ulug‘bek qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqola O‘zbekistondagi ichki turizmning kelajakdagi taraqqiyot yo‘nalishlarini hamda uning turli sayyohlik hududlari orqali o‘ziga xos rivojlanish salohiyatini atroflicha tahlil etadi. O‘zbekistonning bebaho madaniy, tarixiy va tabiiy merosidan samarali foydalanish asosida ichki turizmni yanada yuksaltirish, bu jarayonning milliy iqtisodiyotni jonlantirishdagi o‘rnini baholash hamda ushbu yo‘nalishdagi engizilgan muammolarni aniqlashga qaratilgan ilmiy izlanishlar va tadqiqot uslublari batafsil yoritilgan.