RIVOJLANGAN MAMLAKATLARDA KIBERTERRORIZM: SIYOSIY VA MAFKURAVIY TAHDID - Narzulloyev Mironshoh Elmurodovich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Kiberterrorchilik bu tahdid yoki qoʻrqitish orqali, internetdan foydalangan holda, siyosiy yoki mafkuraviy muvaffaqiyatga erishish maqsadida uyushtiriluvchi kiber hujumlardir. Kompyuter viruslari , fishing, zararli dasturlar, apparat usullari va dasturlash matnlari kabi vositalar yordamida kompyuter tarmoqlarini, xususan, internetga ulangan shaxsiy kompyuterlarni qasddan va keng miqyosda buzish harakatlari internet terrorizmining koʻrinishi boʻlishi mumkin. Yildan- yilga texnologik rivojlanish o’sib borgani sayin kiberterrorizmning butun dunyo bo’ylab yoyilishi yanada jadallashadi.Aynan kiberterrorizm millionlab insonlarning hayoti balki,milliy xavfsizlikni ham xavf osiga qo’yadi.Siyosatchi,jurnalistlar va bir qancha sohalardagi mutaxassislar kiberterrorizm borasida anchagina bahs va munozara yuritishgan.Kiberterrorizm internet aloqalari yordamida qo’rqitish orqali siyosiy yokida mafkuraviy yutuqlarga erishishdir.