SHAYBONIYXON TOMONIDAN MOVAROUNNAHRNING ZABT ETILISHI VA SHAYBONIYLAR DAVRIDA MOVAROUNNAHRDA IJTIMOIY HAYOT - Salimova Farida Sobirjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Ushbu maqolada Shayboniylar davrida Buxoro xonligida madaniy va marifiy jarayonlar ustida izlanish olib boriladi. Olingan natijalarga asoslanib, shayboniylarning Movarounnahrdagi bunyodkorlik, ta’lim, ilm-fan va madaniyat sohasida olib borgan ishlari ilmiy adabiyot va manbalar asosida tahlil etiladi va zarur ilmiy xulosalar chiqariladi.