TASHQI IQTISODIY FAOLIYAT MILLIY BANKI AKSIYADORLIK JAMIYATINING FAOLIYATI - O.J.Shoymardonov; N.A.Bahriddinov (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasi Tashqi iqtisodiy faoliyat Milliy banki aksiyadorlik jamiyatining tashkil topishi, rivojlanish bosqichlari hamda hozirgi kundagi faoliyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda bankning tashqi iqtisodiy aloqalarni qo‘llab-quvvatlashdagi o‘rni, investitsion loyihalarni moliyalashtirishdagi ishtiroki va zamonaviy bank xizmatlarini joriy etishdagi sa’y-harakatlari o‘rganiladi. Shuningdek, bankning moliyaviy barqarorligini ta’minlash, raqamli transformatsiya jarayonlarini rivojlantirish va xalqaro hamkorlikni kengaytirish borasidagi yutuqlari hamda mavjud muammolar tahlil etiladi. Ish yakunida Milliy bank faoliyatini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar va amaliy tavsiyalar beriladi.