ZAMONAVIY RAHBARLIKDA STRATEGIK FIKRLASHNING AHAMIYATI - Karimova Zebo Qodirovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy rahbarlikda strategik fikrlashning ahamiyati, uning tashkilot faoliyatini samarali boshqarishdagi o‘rni hamda zamonaviy boshqaruv tizimida qo‘llanilishining afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, adabiyotlar asosida strategik fikrlashning nazariy asoslari, amaliy yondashuvlari va samaradorligini oshirish metodlari o‘rganiladi. Natijalar rahbarlarning innovatsion qarorlar qabul qilish, uzoq muddatli maqsadlarni belgilash va xodimlarni strategik maqsadlarga yo‘naltirishdagi muhim omil sifatida strategik fikrlashni namoyon etadi.