IQTISODIY QAROR QABUL QILISHDA EMOTSIYALARNING ROLI - Yuldosheva Gavhar O'tkirovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqtisodiy qaror qabul qilish jarayonida inson emotsiyalarining ahamiyati va ta’siri tahlil qilinadi. An’anaviy iqtisodiy nazariyalar insonni “ratsional agent” sifatida tasvirlasa-da, zamonaviy tadqiqotlar qaror qabul qilishda hissiy holatlarning muhim rol o‘ynashini ko‘rsatmoqda. Maqolada emotsiyalarning iqtisodiy xatti-harakatlarga ta’siri, psixologik va neyrobiologik asoslari, shuningdek, amaliy misollar va tadqiqot natijalari keltiriladi.