TO‘LA DIFFERENSIAL TENGLAMA, KLERO DIFFERENSIAL TENGLAMASI VA LAGRANJ DIFFERENSIAL TENGLAMASI - Abdufayozov Jahongir Faxriddin o'g'li (PEDAGOGS, 2025)
Ta’rif.Agar  (*)Tenglamada  va  funksiyalar uzluksiz,differensiallanuvchibo‘lib,bular uchun munosabat bajarilsa, (*) tenglama to‘la differensial tenglama  deyiladi,bunda va funksiyalar biror sohada uzluksiz funksiyalardir.Misol . Ushbu tenglama berilgan : Bu tenglamaning to‘la differensial tenglama bo‘lish yoki bo‘lmasligini tekshiramiz.Bu yerda deb olamiz ,bu holda   bo‘lganida  shart bajariladi . Demak berilgan tenglamaning chap tomoni biror noma’lum  u(x,y)  funksiyaning to‘la differensiali bo‘ladi.Bu funksiyani topamiz . bo‘lganligi sababli