SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA O‘QUVCHILAR MOTIVATSIYASINI OSHIRISH STRATEGIYALARI - Tairjonova Munisa Otabek qizi, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Bugungi ta’lim jarayonida o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish muhim masalalardan biridir. Motivatsiya darajasi o‘quvchilarning bilim olish samaradorligi, mustaqil ishlash ko‘nikmalari va ta’limga bo‘lgan ijobiy munosabatini belgilaydi. So‘nggi yillarda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari o‘quvchilar motivatsiyasini kuchaytirishda samarali vosita sifatida keng qo‘llanilmoqda. Ushbu maqolada sun’iy intellekt asosida o‘quvchilarning ta’lim jarayoniga qiziqishini va faolligini oshirish strategiyalari tahlil qilinadi. SI vositalarining individual yondashuvni kuchaytirish, o‘quvchilar faoliyatini monitoring qilish, interaktiv o‘quv muhitini yaratish hamda shaxsiy maqsadlar asosida motivatsiyani rag‘batlantirishdagi roli ko‘rib chiqiladi.