ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNING KOMMUNIKATIV MALAKALARINI SHAKLLANTIRISH - Askarova Rano Imomovna, (PEDAGOGS, 2025)
Uz. Ushbu ilmiy maqolada eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning kommunikativ malakalarini shakllantirish masalalari muhokama qilinadi. Eshitishida muammolar bo‘lgan bolalar uchun nutq va muloqot jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklar, shuningdek, ularning ijtimoiy integratsiyasi, ta'limdagi muvaffaqiyati va jamiyatda o‘rni haqidagi masalalar keng yoritilgan. Kommunikativ malakalarni rivojlantirish bo‘yicha zamonaviy pedagogik metodlar va terapiya usullari keltiriladi. Tadqiqot natijalari eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning nutq va kommunikativ ko‘nikmalarini shakllantirishda samarali yondashuvlarni aniqlashga qaratilgan.Ru. В данной научной статье рассматриваются вопросы формирования коммуникативных навыков детей с нарушениями слуха. Широко освещаются проблемы, возникающие в процессе речи и общения детей с нарушениями слуха, а также вопросы их социальной интеграции, успешности в обучении и роли в обществе. Приведены современные педагогические методы и методы терапии развития коммуникативных навыков. Результаты исследования направлены на выявление эффективных подходов к формированию речевых и коммуникативных навыков детей с нарушениями слуха.An. This scientific article discusses the issues of the formation of communicative skills of children with hearing impairment. For children with hearing problems, the difficulties that arise in the process of speech and communication, as well as issues about their social integration, success in education and their place in society, are widely covered. Modern pedagogical methods and methods of therapy for the development of communicative skills are brought. The results of the study are aimed at identifying effective approaches to the formation of speech and communicative skills of children with hearing impairment.