ILMIY BILISH VA BILISH TURLARI - Jasmina Ismatova,; Sanjar Boymurodov, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ilmiy bilish jarayonining mohiyati, uning jamiyatdagi o‘rni hamda bilishning turlari tahlil qilinadi. Bilish jarayoni inson tafakkurining asosiy shakli sifatida olamni anglash, hodisalar orasidagi sabab-oqibat bog‘liqliklarini aniqlashga xizmat qiladi. Ilmiy bilishning empirik va nazariy bosqichlari, ularning o‘zaro aloqasi hamda amaliy ahamiyati yoritiladi.