O‘QUVCHILARIDA KITOBXONLIK KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISHNING MILLIY TAJRIBALARI - O‘rolov Nurbek Oybekovich, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada muallif boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kitobxonlik kompetensiyalarini oshirishning milliy tajribalari haqida fikr yuritib, bugungi kunda bolalar uchun nashr etilayotgan badiiy va ilmiy-ommabop kitoblarning yosh va qiziqish nuqti nazaridan tasnifi, bolalarni kitobxonlikga qiziqtirishda boshlang‘ich sinf o‘quvchilari qanday pedagogik bilim va tajribalarga ega bo‘lishi kerakligi haqida so‘z boradi.