O‘ZBEKISTONDA HUQUQIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-ZARURIY OMILLARI - Ozoda Haqberdiyeva (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada Oʻzbekistonda huquqiy madaniyatning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy omillar, huquqiy ongning o‘sish jarayonlari, fuqarolik jamiyati institutlarining roli hamda huquqiy nigilizmni bartaraf etish bo‘yicha takliflar yoritilgan. Tadqiqot natijalari huquqiy madaniyatni mustahkamlashda davlat, jamiyat va shaxsning o‘zaro hamkorligining dolzarbligini ko‘rsatadi.