NUTQ MADANIYATI VA KOMMUNIKATSIYA: MAKTABGACHA VA BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA LINGVISTIK KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH - Nizomitdinova Ominaxon Nosirbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutq madaniyati va kommunikatsiya tushunchalarining nazariy asoslari, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda maktabgacha va boshlang‘ich ta’limda lingvistik kompetensiyani shakllantirishdagi roli yoritiladi. Ikki tillilik sharoitida o‘quvchilarda nutqiy faoliyatni rivojlantirish, pedagog nutq madaniyatining ta’lim samaradorligiga ta’siri, shuningdek metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Maqolada bolaning nutqiy muhitda shakllanish jarayoni, kommunikativ kompetensiyaning psixolingvistik omillari va pedagogik muloqotning o‘quvchi shaxsiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.