QADIMGI ARAB TILSHUNOSLIGI - Mamatqodirova Durdona Bahodirjon qizi; Zaynobidinova I.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tilshunosligining asosiy yo‘nalishlari, xususan fonetika, morfologiya va sintaksis kabi bo‘limlarning shakllanishi hamda rivojlanish jarayoni tahlil qilinadi. Arab tilining tarixiy rivojlanishi, uning zamonaviy variantlari va lahjalar tizimi o‘rtasidagi farqlar ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, arab tili grammatikasining o‘ziga xos xususiyatlari va ularning boshqa semit tillariga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari arab tilshunosligining hozirgi kunda ham dolzarb ekanini ko‘rsatib, ushbu sohada olib borilayotgan ilmiy izlanishlarning ahamiyatini ta’kidlaydi.