KLISHE NAZARIYASI: MOHIYATI VA AHAMIYATI - Mavlonova Muzayyana Zuxridin qizi; Kobulova U.S (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klishe nazariyasining mohiyati, adabiy jarayondagi o‘rni, o‘zbek adabiyotidagi namunalari hamda uni tahlil qilishning nazariy asoslari yoritilgan. Shuningdek, maqolada klişelarning paydo bo‘lish sabablari, ularning badiiy nutqdagi funksiyasi hamda zamonaviy adabiyotda yangicha talqin etilishi tahlil qilinadi.