SANAT ASARLARINI IDROK ETISHDA HISSIY EMOTSIONAL HOLAT O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; Xasanova Sug’diyona Juma qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada san’at asarlarini idrok etish jarayonida insonning hissiy va emotsional holati o‘rtasidagi murakkab va ko‘p qatlamli o‘zaro bog‘liqlik tizimli ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqot san’at psixologiyasi, neyroestetika, kognitiv fanlar va emotsional jarayonlarning zamonaviy nazariyalariga asoslanib, san’atni qabul qilish jarayonida hissiy holatning markaziy rolini yoritadi. Inson san’at asari bilan o‘zaro muloqotda bo‘lganida vizual kontekst yaratadi.