BOSHQARUV TAYYORGARLIK BOSQICHIDA YOSH AKROBATLARNING KUCH TAYYORGARLIGINI TASHKIL ETISH METODIKASI - Erkaboyev Oybek Muxammadjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada maktabgacha yoshdagi (6–7 yoshli) bolalarning jismoniy tayyorgarligini oshirishda sport akrobatikasi mashg‘ulotlarining samaradorligi o‘rganildi. Akrobatik mashqlarning bolalar organizmining jismoniy rivojlanishi, koordinatsion qobiliyatlari, mushaklar kuchi, moslashuvchanlik va muvozanatga ijobiy ta’siri tahlil qilindi. Tadqiqotda akrobatik elementlarning o‘rgatish bosqichlari, xavfsizlik choralari hamda o‘quv-mashg‘ulotlarining dozirovkalangan rejimi muhim omillar sifatida ta’kidlangan. Natijalar akrobatik mashg‘ulotlarning nafaqat jismoniy, balki psixologik va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirishda samarali ekanligini ko‘rsatadi. Tadqiqot bolalar sportida akrobatikadan foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.